LOCATIE

Natuurlijk kom je naar Noordwijk voor de zee en het strand. Maar sinds 1 januari 2019 bestaat Noordwijk uit vier kernen, naast Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen is de gemeente Noordwijk verrijkt met Noordwijkerhout en de Zilk. Ben je op zoek naar historie? Vergeet dan het charmante Noordwijk Binnen niet. Bezoek de oude dorpskern, proef de sfeer en ervaar hoe een heel ander Noordwijk tot leven komt. Voor de prachtige natuur, vruchtbare grond, bollenkwekers, bloemenvelden en bosgebied kun je terecht in Noordwijkerhout. Of haal een frisse neus, ga dieren spotten en wandelen in het mooie duingebied van De Zilk. Ontdek het prachtige Noordwijk op de website.

TOEGANKELIJKHEID

Noordwijk is goed bereikbaar door de centrale ligging in de Randstad met tal van uitvalswegen naar de nabij gelegen snelweg A44. Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn dichtbij. Dit geldt ook voor Schiphol en Rotterdam The Hague airport.

THE TECHNICAL HEART

Dit is het middelpunt van Technologie, research en data in Nederland. De locatie, pal naast ESA’s technische hart ESTEC en belangrijke spelers in de Tech-industrie in Nederland, maakt het de plek om elkaar te ontmoeten, te leren over de laatste ontwikkelingen, kennis te delen en zaken te doen. Met een door universiteiten ondersteund uitwisselingsprogramma uit Leiden, Delft en Erasmus en een actieve rol van de overheid verbindt Noordwijk beschikbare kennis, mensen, bedrijven en instellingen van over de hele wereld met deze locatie in Nederland. De Nederlandse overheid ondersteunt nieuwe bedrijven die data en -technologie gebruiken om de groei van de hun bedrijf en de sector te stimuleren. Met de ontwikkeling van deze locatie bevindt Noordwijk zich op een ideale locatie voor diegene die bedrijfsgroei willen bevorderen en zich graag met de Tech-industrie willen bezighouden. Samen met de toenemende wereldwijde behoefte aan data en technologie, is dit een unieke omgeving waar zaken doen en research samenwerken, kennis delen en groei stimuleren.